Bun Venit pe blog! Acest blog este dedicat wikipediei!
Suntem un grup de persoane care încercăm să găsim persoane interesate să contribuie la wikipedia şi vrem să îi ajutăm pe cei interesaţi să înţeleagă cum să facă acest lucru...
Atenţie: ACESTA NU ESTE UN BLOG OFICIAL AL WIKIPEDIEI!

Wikipedia

Rezultatele căutării

duminică, 26 mai 2013

Mesaj pentru cei noi pe wikipedia


Bine aţi venit la Wikipedia, o enciclopedie liberă, multilinguală, creată prin colaborarea oricui. Vă invităm să citiţi pagina de ajutor pentru a afla cum funcţionează Wikipedia. Dacă aveţi orice întrebare, nedumerire sau nesiguranţă puteţi întreba la Cafenea, chiar dacă nu are nici o tangenţă cu Wikipedia. Pentru întrebări legate strict de funcţionarea Wikipedia ne puteţi scrie aici. De asemenea puteţi trimite un e-mail la wikiro-l@wikipedia.org.
Pentru a începe explorarea, vă recomandăm să vizitaţi portalul comunităţii. La pagina articolelor de calitate se află o listă de articole pe care le considerăm bine scrise. Pagina de actualităţi oferă ştiri despre evenimente cotidiene, iar noutăţile din domeniul wiki vă informează despre modul de dezvoltare al ro.wp.
Vă invităm de asemenea să vă înscrieţi pe pagina wikipediştilor, unde se află o listă a utilizatorilor Wikipedia vorbitori de limba română din întreaga lume, şi să vă luaţi un autointerviu.
Wikipedia funcţionează după câteva reguli pe care vă rugăm să le consultaţi la pagina despre politica oficială a proiectului. Pe scurt, aceste reguli se referă la a respecta legea drepturilor de autor şi la a scrie articolele în mod obiectiv, dintr-un punct de vedere neutru.
Puteţi consulta de asemenea paginile: Termenii WikipediaAmbasada WikipediaGreşeli frecvente la WikipediaSchimbări recente în proiect (în timp real).
Vă mulţumim şi vă felicităm că aţi decis să vă alăturaţi acestui efort colectiv de a scrie o enciclopedie şi de a o pune în mod liber la dispoziţia publicului vorbitor de limba română.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu